terug naar Baan

Principal Test Engineer

Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam

Herken je de situatie dat designers soms even de draad kwijt zijn, developers door de bomen het bos niet meer zien, of copywriters er geen touw meer aan vast kunnen knopen? Dan is het maar goed dat jij er bent. Want elk detail van onze digitale platforms moet dubbel en dwars getest worden. Mirabeau Test Engineers rusten pas wanneer elke pixel op zijn plek staat, ieder element zijn ding doet en alle bugs zijn opgelost. Maar je werk draait om meer dan testen. Hoe houd jij bijvoorbeeld je team en collega’s scherp zodat het werk nog beter wordt? En jij weet precies wat de klant nodig heeft, je legt product owners begrijpelijk uit wat de potentiele impact van een bug is en waarom we die echt moeten fixen.
 
Jouw doel is natuurlijk dat ieder detail klopt. Binnen de projecten maar ook in jouw team. Miljoenen mensen over de hele wereld zien ons werk, dus een bug-vrije omgeving is belangrijk. Daarom komen onze Test Engineers in actie zodra het project start. Vanaf het eerste moment heb jij invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Voor het einde van iedere sprint zorg jij ervoor dat alles getest en wel opgeleverd is. Natuurlijk weet jij wat jouw team en de klant nodig heeft om het verschil te maken tussen een goed en een fantastisch product! Je wacht niet af maar zoekt continu actief naar requirements.
 
Wat er op jou staat te wachten? Een team dat klaar is om naar een nog hoger niveau te groeien en jouw hulp daar goed bij kan gebruiken. We zijn ook volop bezig met test automation dus genoeg kansen om je op dat gebied verder te ontwikkelen. Wij geloven in open source, jij ook? We hebben ons eigen framework voor functioneel testen en een tool ontwikkeld om te testen op visuele regressie.

Are you also an open source kind of person who would like to contribute to the cool things we do? Read more...

Dit breng je met je mee

Als Principal Test Engineer denk jij in mogelijkheden en toch blijf jij kritisch kijken naar alles wat jij voor je neus krijgt. Je ziet dat elk project uniek is en een specifieke aanpak nodig heeft. Die strategie bepaal jij en je draagt deze uit. Jij staat je (figuurlijke) mannetje voor een groep stakeholders of projectmanagers, maar ook bij het development team waarmee je samenwerkt. Op ieder willekeurig moment ben jij op zoek naar manieren om dingen beter te maken. En dat niet alleen in de code die je test maar ook binnen jouw team. Hoe haal je het beste uit jouw Test Engineers.
 
Alleen met teamwork overstijgen we onszelf en kunnen we de kwaliteit leveren waar wij gebruikers extra blij mee maken. Daarom zoeken we gedreven mensen die uitstekend kunnen uitleggen wat ze denken. Feedback geven doe jij op een professionele manier, mondeling en schriftelijk vertel jij graag waar het op staat.
 
De kwaliteit van processen vind jij ontzettend belangrijk. Je stelt op een natuurlijke en opbouwende manier verbeteringen voor. Omdat jij weet dat je daarmee óók de kwaliteit verhoogt.

 • minimaal 5 jaar ervaring als Test Engineer
 • ervaring met en je haalt energie uit het coachen en begeleiden van een team
 • ervaring met geautomatiseerde testtools zoals Selenium WebDriver of Cucumber
 • minimaal een afgeronde hbo opleiding in bijvoorbeeld een bètarichting
 • bekend met continuous delivery
 • je hebt ervaring met Agile werken en Scrum als project methodiek
 • test gerelateerde certificering zoals ISTQB of CAT
 • kunnen programmeren in bijvoorbeeld C#, Java of JavaScript (Node.js) is een pré
 • uitstekend Nederlands en Engels in woord en geschrift

Hoe verloopt het sollicitatie proces?

 1. Op gesprek
  Je krijgt in no-time een reactie van ons. Of met een uitnodiging voor een kop koffie, of met de mededeling dat de sollicitatieprocedure helaas voor je stopt. Tijdens je eerste kennismaking nodigen we je uit bij ons op kantoor. Meestal zien we elkaar daarna nog één of twee keer voor een meer inhoudelijke gesprek.

 2. Screening en assessment
  Een screening en assessment kunnen onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces, afhankelijk van de functie. Uiteraard hoor je dit ruim op tijd, zodat je je goed kunt voorbereiden. Wil je hier meer over weten? We leggen het je graag uit.

 3. Voorstel en contract
  Zijn wij enthousiast over je en weet jij zeker dat je bij Mirabeau wilt werken? Dan doen we je een aanbod. In eerste instantie altijd op basis van 12 maanden. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? Bel of mail gerust.

 4. Aan de slag bij Mirabeau
  Nieuwe Mirabeau'ers beginnen altijd op de eerste werkdag van de maand. Je krijgt eerst een gezamenlijke introductiedag waarin we je wegwijs maken. Zo leer je de organisatie en je nieuwe collega's snel kennen. Nuttig, en wel zo gezellig. Inwerken nemen we erg serieus, dus de eerste week wijken we niet van je zijde.